Browsing Category

Slaapkamer

Slaapkamer

Een moderne slaapkamer inrichting

Een moderne slaapkamer is precies wat je ervan verwacht. Een slaapkamer met een strakke vormgeving, waarbij strakke lijnen en materialen zijn gebruikt. In een moderne slaapkamer zijn geen onrustige factoren, maar alles is mooi op elkaar afgestemd. Dit alles draagt bij aan een heerlijke ontspannen nachtrust.

Bij een moderne slaapkamerinrichting wordt zo effectief mogelijk gebruik gemaakt van de ruimte. Dit heeft wel iets weg van urban design, waarbij kasten en meubels zo worden vervaardigd dat ze meerdere functies vervullen. Urban design is het gevolg van meer en meer mensen die naar de stad verhuizen en daar door de beperkte ruimte in kleinere appartementen, lofts of woningen komen te wonen. Om deze zo optimaal mogelijk in te richten is het urban design ontstaan.

Bij een moderne slaapkamer worden de meubels ook zo optimaal mogelijk geplaatst. Een inbouwkast of een kledingkast op maat die alle mogelijke ruimte benut zorgt ervoor dat de dode hoeken in de kamer verdwijnen. Daardoor krijgt de slaapkamer meteen ook een strakke look, zonder onnodige hoekjes of nisjes waar na verloop van tijd allerlei prullaria wordt verzameld. In tegenstelling tot een landelijke slaapkamer inrichting, wordt in de moderne slaapkamer juist zo min mogelijk gebruik gemaakt van prularia en decoratieve elementen.

moderne slaapkamer inrichting

Waar bij de landelijke slaapkamer het gebruik van accessoires wordt gestimuleerd om de slaapkamer nog knusser en gezelliger te maken, worden bij de moderne slaapkamer juist zo min mogelijk overbodige accessoires in de slaapkamer geplaatst. In de moderne slaapkamer wordt veel gebruik gemaakt van kleuren zoals wit, grijs en zwart. Er wordt zo min mogelijk gecombineerd met felle kleuren om de rust zo min mogelijk te verstoren.

Bij een moderne slaapkamer hoort een mooie gladde en neutrale vloer. Dit kan in principe op vele verschillende manieren. Zo kan de moderne look gecombineerd worden met een industriele look door een mooie gepolierde betonvloer in de slaapkamer te leggen. Maar ook parket of laminaat zijn prima te combineren met een mooie moderne slaapkamer. Zelfs tapijt in de juiste kleuren (denk hierbij aan verschillende tinten grijs) passen prima bij een modern interieur en geven de ruimte letterlijk net wat meer warmte.

Natuurlijk heb je dat niet altijd voor het zeggen, maar bij een moderne slaapkamer sluiten grote ramen of zelfs een glazen wand tot aan de grond erg goed aan. Hierbij hoort natuurlijk ook een mooie sjieke afwerking. Je kunt de ruimte een erg strakke look geven door gebruik te maken van aluminium jaloezieën. Wil je toch net wat meer warmte uitstralen, dan kun je kiezen voor vouw- of rolgordijnen in rustige effen kleuren.

Slaapkamer

Ongestoorde kalmte!

Het hoge noorden van Europa heeft het hún kenmerk gemaakt! Steeds vaker blijken mensen thuis RUST te willen creëren, vanwege alle hectiek van het dagelijks leven buiten de deur. Meer dan logisch al zeg ik zelf. Waarom is er óóit bedacht om maar 24 uur in één dag te doen, waarvan je minimaal ook nog eens 6-8 uur slaapt? Dat betekent dat je maar hooguit 16 uur hebt om te werken, studeren (verplichtingen) en daarnaast de leuke activiteiten te plannen. Weinig tijd dus voor dat laatste puntje, wat vaak ook nog eens krap wordt ingedeeld met bezoekjes aan vrienden, familie etc. Drukke bedoeling dus, één zo’n dag. Ik kan u vertellen, zo gaat dit elke dag door bij mij! Thuis is er dus een schreeuw naar RUST

Soms kom je er achter dat je een verslaving hebt, de een heeft het met eten, de ander met haken of breien, maar ik heb het met de serene interieurstijl. Deze stijl die ongestoorde kalmte uitstraalt is kenmerkend voor de Scandinavische stijl. De afgelopen jaren is deze stijl zo bijzonder populair geworden door hun warme zachte kleuren, natuurlijke materialen en strakke vormgeving dat je er zelf bijna niet meer om heen kunt. Begrijpelijk wel, dat steeds vaker één kamer in het huis deze serene sfeer kent. De slaapkamer. Deze kamer staat voor rust, kalmte, ontspanning, onberoerd, vredig, helder en ingetogen. Laat dit nou alle betekenissen zijn van de serene stijl.

Ben jij ook opzoek naar rust in je woning of slaapkamer, kies dan voor de basisgegevens van de Scandinavische stijl. Veel wit, met hier en daar wat zwart, grijs of beige, aangevuld met het vele gebruik van onbewerkt hout, het gezellig maken met een paar eyecatchers, maar zeker niet over-done of hysterisch. Hoe relaxt zou het zijn als je wakker wordt in een serene, ontspannen omgeving waar een drukke dag in alle RUST begint. Ik zou zeggen: “Een goed begin is het halve werk”.

 

Liefs, M

 

 

 

Slaapkamer

Goedkoop je slaapkamer inrichten

Het inrichten van je slaapkamer is veelal niet het duurste als je je complete huis gaat inrichten. Toch kan het je wel de nodige euro’s kosten. Een comfortabel bed, een mooie kledingkast en leuke accessoires kosten nu eenmaal veel geld. Toch kun je je slaapkamer goedkoop inrichten. Graag geven wij je een aantal praktische en bruikbare tips om je slaapkamer leuk en voordelig in te richten.
1. Wat is je budget?
Een slimme manier om je slaapkamer goedkoop in te richten, is door het vaststellen van een budget. Hoeveel geld wil je uitgeven aan nieuwe meubels en accessoires? Je kunt dit ook per onderdeel splitsen. Daarmee voorkom je dat je volledige budget opgaat aan bijvoorbeeld een nieuw bed.

2. Onderhandel over de prijs
Veel mensen vergeten nogal eens te onderhandelen over de prijs. Dit komt omdat ze denken dat onderhandelen over de prijs veelal niet mogelijk is. Toch is het de moeite waard om te onderhandelen voor bijvoorbeeld een betere prijs of een leuke korting op de aankoop van een bed of kast.

3. Maak gebruik van een kortingscode
Kortingscodes leveren je veelal leuke kortingen op. Ook VidaXL maakt gebruik van kortingscodes. Er zal vast en zeker een leuke kortingscode te vinden zijn die jou goed van pas komt. VidaXL heeft namelijk altijd een breed aanbod van producten waaruit je kunt kiezen.

4. Recycle oude meubels en materialen
Duurzaamheid is een thema dat de afgelopen jaren volop in de belangstelling staat. Oude meubels en materialen kun je daarom uitstekend recyclen. Koop eens een goedkoop potje verf en voorzie je kledingkast van een vintage touch. Oude sinaasappelkistjes doen het ook altijd goed. Je slaapkamer zal er een geheel andere uitstraling door krijgen.

5. Koop je accessoires tweedehands
Besparen op accessoires doe je door ze tweedehands aan te schaffen. Breng eens een bezoek aan de plaatselijke Kringloopwinkel of surf rond op Marktplaats.nl. Een nieuwe lamp hoeft je op deze manier geen honderden euro’s te kosten.

Slaapkamer

50 shades of grey!

50 Shades of grey.

We kennen het allemaal wel, eerst de boekenreeks waar HÉÉL Nederland het over had en nu ook de eerste verfilming die op 14 februari “de dag van de liefde” zijn debuut heeft gemaakt. Een fantasie met een rauw randje wat wordt weerlegt op de behoefte in de slaapkamer. Wat als we letterlijk de vertaling terug plaatsen en 50 tinten grijs de overhand in de slaapkamer laten zijn? Je krijgt dan al snel een loft idee, wat de bloeddruk van ALLE mannen laat stijgen. Één ding is zeker, de bloeddruk van mijn eigen vent zit bij het idee alleen al van een loft met zijn vrienden op 130/180. Gek, want op dit moment denk ik eerder aan 24 shades of green bij een loft vol met mannen..

Even terug naar de kleur grijs. Probeer de slaapkamer met verschillende accessoires zoals kaarsen, grijze wollen schapenvachten en mooie sprekende zwart/wit foto’s op te vullen en durf te combineren met alle tinten grijs. Zo zal je zien dat grijs helemaal geen saaie kleur is en de slaapkamer spiced up is met de beste bedoelingen van de oh zo populaire film die de harten van elke vrouw sneller doen kloppen. Zie ik hier een dubbel pleziertje voor zowel de man als de vrouw? De man krijgt zijn loft idee en de vrouw krijgt haar fifty shades of grey. Het is tenslotte jullie slaapkamer, where all the magic happens en je SAMEN een fijn gevoel moet hebben.

Benieuwd wat de nieuwste trend naast fifty shades of grey is, en jij zelf een iets kleuriger type bent die nu al uitkijkt naar alle zomervibes die je deze zomer staan te verwachten?

Check dan de volgende blog!

Same time, Same place.

Liefs M.

Decoratie tips, Slaapkamer

3 slaapkamer ideeen voor decoratie

Wakker worden en direct een glimlach op je gezicht… Dat is mijn doel met decoratie in de slaapkamer. Drie decoratie slaapkamer ideeen is misschien niet zo veel, maar je moet je slaapkamer ook niet helemaal volstouwen met decoratie.

Minimalistisch inrichten met smaak werkt prima, zolang je de balans behoudt. In dit artikel geef ik je 3 slaapkamer ideeen om de decoratie naar een hoger niveau te tillen. Veel plezier ermee en… goedemorgen!

Idee 1: Vakantieherinneringen
Het eerste slaapkamer idee voor decoratie is mooie vakantieherinneringen. Vakanties zijn vaak hoogtepunten in je jaar en daaraan herinnerd worden is altijd prettig. Ben je geen goede fotograaf, koop dan een mooie poster of foto die je groot laat afdrukken. En een mooie lijst maakt het geheel natuurlijk af.

Beperk je niet alleen tot foto’s, een leuk hoekje met allerlei souvenirs is ook een leuk idee. En een mooi houten beeld kan heel chique staan. Je kunt ook eens rondkijken op sites als Pinterest om te zien hoe mensen hun slaapkamer zoal inrichten.

Idee 2: Wanddecoratie
De muren vallen vaak erg op en een kale witte muur is misschien een beetje saai. Je kunt ook voor een kleurtje kiezen, maar dat weerhoudt je natuurlijk niet van wat decoratie op de muur. Soms komt decoratie op een gekleurde muur trouwens nog beter tot zijn recht. Het nadeel is alleen dat als je voor een wat opvallendere tint kiest, je wellicht wat minder keuzes overhoudt qua type decoratie, omdat niet altijd alle kleuren zullen matchen.

Wat kun je verder als decoratie in je slaapkamer gebruiken? Denk eens aan vormen, patronen, teksten of figuren die je op de muur kan plakken.

Slaapkamerdecoratie

Idee 3: Gebruik zacht materiaal
Zacht materiaal is niet alleen prettig om aan te raken, je ogen vinden het ook fijn. Veel mensen houden niet zo van harde, scherpe dingen. Tegelijkertijd vinden we zachte en ronde vormen en dingen juist heel prettig. Door ronde vormen en zachte materialen in je slaapkamer te verwerken, creëer je automatisch een prettigere uitstraling. Denk aan mooie kussens, een zacht kleedje, gestoffeerde attributen en natuurlijk een bank of lekker zacht stoeltje om in uit te rusten.