Browsing Category

Decoratie tips

Decoratie tips

Less is More!

Misschien kijk jij ook dromend alle woonbladen door met de gedachten ook ooit zo’n groot huis te willen en dat huis dan in een bepaalde stijl van top tot teen in te richten? Zo zit ik er in ieder geval wel vaak genoeg dagdromend bij. Aangezien mijn vriend en ik nog steeds niet de loterij hebben gewonnen en het ook niet bij mij op komt om met een bivakmuts de bank te overvallen, moeten we het genoegen nemen met een iets wat kleiner droomhuisje waar we zeker niet getreurd om hoeven te zijn!

Vorige week zaterdag was het Open Huizen Dag in Nederland en aangezien mijn vriend en ik opzoek zijn naar een koophuis, leek het ons een mooie gelegenheid om een kijkje te gaan nemen in een paar schattige kleine jaren 30 woningen. Een typisch jaren dertig woning heeft zo zijn eigen karakter eigenschappen. De kleine smalle ruimtes zijn namelijk typisch voor deze huizen. Je merkt al snel dat mensen het lastig vinden om deze kleine ruimtes in te delen, zodat je inderdaad het gevoel krijgt dat jij de pop in dat poppenhuisje bent. Hoewel het misschien niet in je gedachten op komt, is het vaak beter om juist in dit geval grote ferme en solide meubels te gebruiken in plaats van kleine meubels. Met te veel klein “spul” wordt het namelijk veel te onrustig in deze kleine smalle ruimtes, waardoor je continu dat “poppen” gevoel krijgt. Zo heb ik nog een paar tips voor jou op een rijtje gezet, zodat jouw huisje véél groter lijkt dan de werkelijke vierkante meter ons verteld!

– Lichtinval. Het grootste geheim in een groot, maar nog belangrijker in een klein huis is daglicht. Hoe dieper en breder het daglicht naar binnen kan komen, hoe groter je huis lijkt!

– Geen hoge meubelen die voor de ramen staan. De raampartijen zouden de omlijsting van je woning moeten zijn. Zorg dus voor lage meubelen of een bank op pootjes zodat al het licht in de kamer kan komen en zelfs onder de meubelen door kunnen schijnen. Tevens zorg je ervoor dat het uitzicht op de buitenwereld vergroot wordt, waardoor je de indruk wekt dat je huis als het ware overloopt in de tuin.

– In de breedte werken. Wat je vaak tegen komt is dat mensen de bank of tafel vaak in de lengte tegen een wand plaatsen. NIET DOEN! Natuurlijk schep je het idee dat je meer loopruimte krijgt, maar om juist de bank of tafel in de breedte te zetten op het breedste punt van de kamer accentueer je juist de breedte lijn in de kamer en blijft er meer dan genoeg loopruimte over.

– Lichte kleuren. Houdt rekening met een lichte vloer, lichte meubelen en lichte kleuren op de muren.

– En de laatste tip, maar zeker niet de onbelangrijkste, Less is More! Zorg dat alle losse ditjes en datjes opgeruimd zijn en niet zichtbaar overal maar slingeren.

Wees dus niet getreurd met een kleine woning, want met deze tips kun je je eigen poppenhuis upgraden tot een villa, waarbij jij en ik hebben zitten dagdromen tijdens ons moment in de woonbladen.

 

Liefs, M

Decoratie tips

FlowerFever

Flowerfever

1980! “bloemetjesgordijn”, DE carnavalshit van Wim Kersten. Het klinkt heel oud, maar eigenlijk kent heel Nederland dit liedje wel. Zowel jong en oud staat sindsdien met carnaval dit lied uit volle borst mee te blèren. Ik denk eerder terug aan de interieurstijl van mijn grootouders, lees ‘het jaar nul’. Niks is wat het lijkt, want de bloemenstijl is weer helemaal terug! Lampen, behangetjes, vazen en zelfs het meubilair hebben deze prints. Niets is bestand tegen de flowerfever van dit seizoen. Eind 2014 kwam deze stijl na JAREN weer tevoorschijn en probeert menig huis een zonnig en zomers sfeertje te geven in de winterperiode van dit koude en regenachtige kikkerlandje. Maar geef toe, krijg jij hier ook geen zomerkriebels van? Ik moet eerlijk toegeven dat mijn hoofd de afgelopen 4 weken alleen maar overlopen van de gedachtes van mijn geplande vakanties aankomende zomer. Zon, zee, strand en een lekkere cocktail spelen in ieder geval de hoofdrol in deze dagdromen. Maar we moeten niet TE vroeg van stapel lopen, want 21 maart start officieel de lente en zullen alle bladerloze bomen en kale grasvelden buiten, ook in de bloei staan. Een fijne en zonnige aanloop in- en buitenshuis om alvast te kunnen wennen aan 21 juni, waar al jouw dagdromen werkelijkheid worden! 

Is de bloemenprint een iets te drukke bedoeling voor jou en ben je eerder benieuwd wat naast de “bloemenfever” de nieuwste kleuren van 2017 zijn? Check dan de volgende blog!

Same time, same place

Liefs, M

 

 

Decoratie tips

Fijn binnenkomen!

Vind jij de witte deuren in huis ook zo saai, simpel en lelijk en kunnen ze wel een upgrade gebruiken? Hier is de uitvinding! vtwonen heeft deurstickers ontworpen die je interieur een stoer industrieel of nieuw-landelijk karakter kunnen geven. Niet alleen de deur komt tot leven, maar ook de ruimte krijgt hierdoor een nieuw gezicht. Dat is pas fijn binnenkomen en weggaan! 

“GELUK heeft geen groot huis nodig om in te wonen, maar wel een deur om binnen te gaan”. 

Wil jij meer informatie over hoe, welke en het prijskaartje? Neem dan een kijkje op www.vtwonen.nl

Liefs, M 

 

 

Decoratie tips

Veni Vidi Vintage

Ben jij iemand die geen afstand kon doen van dat mooie schilderij wat je als erfstuk hebt gekregen, of ooit gedacht had dat die ene vaas van je oma, of dat antieke kastje van je overgrootouders weer helemaal hip werd? Anno 2015 is het weer de normaalste zaak van de wereld dat je huis een vintage look mag hebben. Zelfs de combinatie “oud & nieuw” kom je steeds vaker tegen in alle woonbladen. Wees dus niet bang en haal de stoflaag van al die mooie spullen die je ergens op de zolder had opgeborgen en geef het een ere plaats in je huis!

Wil jij je huis een vintage look geven, maar zijn er te weinig oude spullen in huis, wees niet getreurd. Europa’s grootste vintage evenement
“de VerzamelaarsJaarbeurs” zal op 11 en 12 april 2015 in Utrecht gehouden worden in combinatie met de Mega Platen & CD Beurs. In ruim 2000 kramen, verdeeld over 5 hallen is alles te vinden wat er maar te verzamelen valt. Van porseleinen poppen tot design artikelen,serviesgoed, zakhorloges etc.
Een waar VINTAGEPARADIJS!

Ik kijk er nu al naar uit!

See you there.

Liefs, M

 

 

 

Decoratie tips

Duurzame en originele slaapkamer

Kurk is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je de slaapkamer opnieuw in wilt richten. Toch is dit milieuvriendelijke materiaal zeer geschikt om mooie accessoires mee te maken. Bij Corque vind je originele producten om je huis op een duurzame manier origineel in te richten.

Kurk als materiaal
Kurk komt van de kurkeik. Om dit materiaal te winnen wordt de bast van de kurkeik verwijderd en gekookt. Niet alleen is kurk als materiaal 100% recyclebaar, de kurkbossen zijn ook van economisch en natuurlijk belang. Honderduizenden mensen werken in de productie van kurk en daarmee is het een belangrijke inkomstenbron voor bepaalde landen. Daarnaast absorberen kurkbossen CO2 en vormen ze een uniek ecosysteem voor bedreigde diersoorten.

Corque

Producten
Kurk is dus een volledig biologisch product dat gebruikt kan worden voor vele doeleinden. Naast de meer voor de hand liggende toepassingen zoals in vloeren is kurk bijvoorbeeld ook geschikt voor accessoires en mode. Ook Corque produceert in haar atelier een grote verscheidenheid aan producten. Van een prachtige paraplu van kurk tot diverse tassen. Ook je slaapkamer kan je origineel en duurzaam inrichten met kurk, bijvoorbeeld met de mooie kussens van Corque.

Decoratie tips

Terug naar vroeger

Houd je van de retro-look? Door leuke accessoires kun je de stijl van vroeger naar je slaapkamer van nu brengen. De winkel Retro-Online is gespecialiseerd in moderne spullen met de look van de 50`s en 60`s. Een kleine greep uit de collectie.

In stijl ontwaken
De eerste radio`s werden uitgevonden om verbindingen in de scheep- en luchtvaart tot stand te brengen. Tegenwoordig is radio, televisie en internet niet meer weg te denken uit onze samenleving. Dankzij de radiowekker kun je iedere ochtend wakker worden met je favoriete muziek. Het merk View Quest heeft enorm leuke retro radiowekkers in zijn collectie.

retro slaapkamer

Overige accessoires
Je kunt je slaapkamer aankleden met allerlei praktische en natuurlijk gewoon leuke accessoires. Wat dacht je van een mooie koekoeksklok uit de 60`s aan de muur? Handig en mooi zijn de retro tafel ventilatoren. In de zomer geven deze je een verkoelend briesje tijdens het slapen. Ook heel erg leuk en functioneel is een retro huistelefoon in de slaapkamer.

De kinderkamer
Ook voor de slaapkamer van je (klein-)kinderen is de retro-look heel erg leuk! Met de muurstickers van Stickaz kun je leuke figuurtjes uit het begin van het computertijdwerk op de muur creëeren. Muurstickers zijn daarnaast enorm handig voor kinderkamers. Wanneer je kinderen weer een andere fase ingaan hoef je niet hele behang van de slaapkamer te vervangen, maar vervang je gewoon de stickers.

Decoratie tips

Veiligheid

Veiligheid is een groot goed. De veiligheid van de moederschoot, veiligheid in een relatie, veiligheid in openbare gelegenheden, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Hoe belangrijk is veiligheid in huis, en in de slaapkamer? Je kunt het zelf wel invullen, maar we zullen hem zelf inkoppen: die is van essentieel belang.

monniken

 

 

 

 

 

 

 

 

In de slaapkamer wil je tot rust komen, wil je de zorgen van je werk (of van geen werk) achter je laten, wil je dichtbij je partner zijn in plaats van op afstand, en wil je dat er iemand over je waakt (tenzij je nog bij je vader en moeder in bed ligt, dan is dat deel goed geregeld).

Het is niet voor niets dat beelden met een religieuze achtergrond vaak de slaapkamer sieren. Waar het jezuskruis in de slaapkamer van ons vader en moeder hing, staat bij ons een Boeddha aan het hoofdeinde, of in mijn geval, zijn er twee monniken die ons beschermen gedurende de nacht.

Kijk bij Aziatische Kunst op de site of bezoek ze in Espel!