Slaapkamer

Een moderne slaapkamer inrichting

Een moderne slaapkamer is precies wat je ervan verwacht. Een slaapkamer met een strakke vormgeving, waarbij strakke lijnen en materialen zijn gebruikt. In een moderne slaapkamer zijn geen onrustige factoren, maar alles is mooi op elkaar afgestemd. Dit alles draagt bij aan een heerlijke ontspannen nachtrust.

Bij een moderne slaapkamerinrichting wordt zo effectief mogelijk gebruik gemaakt van de ruimte. Dit heeft wel iets weg van urban design, waarbij kasten en meubels zo worden vervaardigd dat ze meerdere functies vervullen. Urban design is het gevolg van meer en meer mensen die naar de stad verhuizen en daar door de beperkte ruimte in kleinere appartementen, lofts of woningen komen te wonen. Om deze zo optimaal mogelijk in te richten is het urban design ontstaan.

Bij een moderne slaapkamer worden de meubels ook zo optimaal mogelijk geplaatst. Een inbouwkast of een kledingkast op maat die alle mogelijke ruimte benut zorgt ervoor dat de dode hoeken in de kamer verdwijnen. Daardoor krijgt de slaapkamer meteen ook een strakke look, zonder onnodige hoekjes of nisjes waar na verloop van tijd allerlei prullaria wordt verzameld. In tegenstelling tot een landelijke slaapkamer inrichting, wordt in de moderne slaapkamer juist zo min mogelijk gebruik gemaakt van prularia en decoratieve elementen.

moderne slaapkamer inrichting

Waar bij de landelijke slaapkamer het gebruik van accessoires wordt gestimuleerd om de slaapkamer nog knusser en gezelliger te maken, worden bij de moderne slaapkamer juist zo min mogelijk overbodige accessoires in de slaapkamer geplaatst. In de moderne slaapkamer wordt veel gebruik gemaakt van kleuren zoals wit, grijs en zwart. Er wordt zo min mogelijk gecombineerd met felle kleuren om de rust zo min mogelijk te verstoren.

Bij een moderne slaapkamer hoort een mooie gladde en neutrale vloer. Dit kan in principe op vele verschillende manieren. Zo kan de moderne look gecombineerd worden met een industriele look door een mooie gepolierde betonvloer in de slaapkamer te leggen. Maar ook parket of laminaat zijn prima te combineren met een mooie moderne slaapkamer. Zelfs tapijt in de juiste kleuren (denk hierbij aan verschillende tinten grijs) passen prima bij een modern interieur en geven de ruimte letterlijk net wat meer warmte.

Natuurlijk heb je dat niet altijd voor het zeggen, maar bij een moderne slaapkamer sluiten grote ramen of zelfs een glazen wand tot aan de grond erg goed aan. Hierbij hoort natuurlijk ook een mooie sjieke afwerking. Je kunt de ruimte een erg strakke look geven door gebruik te maken van aluminium jaloezieën. Wil je toch net wat meer warmte uitstralen, dan kun je kiezen voor vouw- of rolgordijnen in rustige effen kleuren.

Previous Post

You Might Also Like