Decoratie tips

Less is More!

Misschien kijk jij ook dromend alle woonbladen door met de gedachten ook ooit zo’n groot huis te willen en dat huis dan in een bepaalde stijl van top tot teen in te richten? Zo zit ik er in ieder geval wel vaak genoeg dagdromend bij. Aangezien mijn vriend en ik nog steeds niet de loterij hebben gewonnen en het ook niet bij mij op komt om met een bivakmuts de bank te overvallen, moeten we het genoegen nemen met een iets wat kleiner droomhuisje waar we zeker niet getreurd om hoeven te zijn!

Vorige week zaterdag was het Open Huizen Dag in Nederland en aangezien mijn vriend en ik opzoek zijn naar een koophuis, leek het ons een mooie gelegenheid om een kijkje te gaan nemen in een paar schattige kleine jaren 30 woningen. Een typisch jaren dertig woning heeft zo zijn eigen karakter eigenschappen. De kleine smalle ruimtes zijn namelijk typisch voor deze huizen. Je merkt al snel dat mensen het lastig vinden om deze kleine ruimtes in te delen, zodat je inderdaad het gevoel krijgt dat jij de pop in dat poppenhuisje bent. Hoewel het misschien niet in je gedachten op komt, is het vaak beter om juist in dit geval grote ferme en solide meubels te gebruiken in plaats van kleine meubels. Met te veel klein “spul” wordt het namelijk veel te onrustig in deze kleine smalle ruimtes, waardoor je continu dat “poppen” gevoel krijgt. Zo heb ik nog een paar tips voor jou op een rijtje gezet, zodat jouw huisje véél groter lijkt dan de werkelijke vierkante meter ons verteld!

– Lichtinval. Het grootste geheim in een groot, maar nog belangrijker in een klein huis is daglicht. Hoe dieper en breder het daglicht naar binnen kan komen, hoe groter je huis lijkt!

– Geen hoge meubelen die voor de ramen staan. De raampartijen zouden de omlijsting van je woning moeten zijn. Zorg dus voor lage meubelen of een bank op pootjes zodat al het licht in de kamer kan komen en zelfs onder de meubelen door kunnen schijnen. Tevens zorg je ervoor dat het uitzicht op de buitenwereld vergroot wordt, waardoor je de indruk wekt dat je huis als het ware overloopt in de tuin.

– In de breedte werken. Wat je vaak tegen komt is dat mensen de bank of tafel vaak in de lengte tegen een wand plaatsen. NIET DOEN! Natuurlijk schep je het idee dat je meer loopruimte krijgt, maar om juist de bank of tafel in de breedte te zetten op het breedste punt van de kamer accentueer je juist de breedte lijn in de kamer en blijft er meer dan genoeg loopruimte over.

– Lichte kleuren. Houdt rekening met een lichte vloer, lichte meubelen en lichte kleuren op de muren.

– En de laatste tip, maar zeker niet de onbelangrijkste, Less is More! Zorg dat alle losse ditjes en datjes opgeruimd zijn en niet zichtbaar overal maar slingeren.

Wees dus niet getreurd met een kleine woning, want met deze tips kun je je eigen poppenhuis upgraden tot een villa, waarbij jij en ik hebben zitten dagdromen tijdens ons moment in de woonbladen.

 

Liefs, M

Previous Post Next Post

You Might Also Like