Bedden & Matrassen

De beste twijfelaar: in 4 stappen naar een goede keuze

Wees geen twijfelaar zodra je een twijfelaar bed gaat kopen. De volgende 4 stappen helpen je gemakkelijker een goede keuze te maken. De verschillende factoren die van belang zijn? Let op de afmetingen, de bedbodem, het matras waar je voor kiest en natuurlijk de materialen voor de bedombouw. Je koopt aan de hand van die stappen een twijfelaar bed waar geen twijfel over mogelijk is: een uitstekende keuze!

Afmetingen van de twijfelaar

De twijfelaar meet 100 – 120cm aan breedte. Dat is breder dan het standaard 1-persoonsbed (90cm), maar aan de andere kant niet zo breed als een queen size (160cm) of king size (180cm) 2-persoonsbed. Met recht een twijfelaar dus, de afmetingen zitten mooi tussen de 1- en 2-persoons bedden in.

De twijfelaar is dankzij z’n afmetingen goed geschikt om zelf ruim te kunnen slapen of af en toe knus samen te liggen. Heb je weinig ruimte in de slaapkamer, maar wil je wel graag in slaap vallen in een wat groter bed? Dan vormt dit type bed ook een goede keuze wanneer je daar vooral alleen in zal slapen.

De bodem van het bed

Een twijfelaar bed is beschikbaar op basis van verschillende bedbodems. Je kunt gebruik maken van een boxspring twijfelaar, maar het zijn vooral de spiraal bedbodems en lattenbodems die erg populair zijn en een goede basis vormen.

De spiraalbodem voor een twijfelaar bed bestaat uit een vlechtwerk van ijzerdraden. Ze zijn onderling met elkaar verbonden en zorgen daarmee voor een stevig geheel dat voldoende steun biedt. Zelfs wanneer je wat zwaarder bent kun je hier goed op slapen en ook de ventilatie is uitstekend.

Het alternatief voor de bodem van de twijfelaar is de lattenbodem. Er is sprake van meerdere lattenparen, specifiek ontwikkeld voor de verschillende lichaamszones. Een lattenbodem vormt zich naar je lichaam en biedt een goede ventilatie. Het ligt over het algemeen wat comfortabeler dan een spiraalbodem.

Het matras op de twijfelaar

Het matras voor de twijfelaar dient er vooral goed op te passen. Kijk dus goed naar de afmetingen van het matras en stem die af op de breedte (en lengte) van het bed. Er zijn hardere en zachtere matrassen beschikbaar, net als dikke boxspring-combinaties of reguliere matrassen voor op een spiraal- of lattenbodem. Kies het matras bij voorkeur wat aan de harde kant, zodat je er af en toe ook samen goed op kunt liggen zonder dat jullie naar elkaar toe zullen rollen.

Materialen van de bedombouw

Tenslotte wil je natuurlijk de slaapkamer mooi inrichten met de twijfelaar van je keuze. Kijk dus goed naar het materiaal van de bedombouw. Zoek je naar een mooi houten bed, een bepaalde kleur of een meer minimalistisch geheel? Kijk goed naar de andere materialen in de slaapkamer en zorg voor een mooi contrast. Het bed wordt op die manier eenvoudig het centrale element in de kamer, waardoor daar je aandacht naartoe gaat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like