Decoratie tips

Duurzame en originele slaapkamer

Kurk is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je de slaapkamer opnieuw in wilt richten. Toch is dit milieuvriendelijke materiaal zeer geschikt om mooie accessoires mee te maken. Bij Corque vind je originele producten om je huis op een duurzame manier origineel in te richten.

Kurk als materiaal
Kurk komt van de kurkeik. Om dit materiaal te winnen wordt de bast van de kurkeik verwijderd en gekookt. Niet alleen is kurk als materiaal 100% recyclebaar, de kurkbossen zijn ook van economisch en natuurlijk belang. Honderduizenden mensen werken in de productie van kurk en daarmee is het een belangrijke inkomstenbron voor bepaalde landen. Daarnaast absorberen kurkbossen CO2 en vormen ze een uniek ecosysteem voor bedreigde diersoorten.

Corque

Producten
Kurk is dus een volledig biologisch product dat gebruikt kan worden voor vele doeleinden. Naast de meer voor de hand liggende toepassingen zoals in vloeren is kurk bijvoorbeeld ook geschikt voor accessoires en mode. Ook Corque produceert in haar atelier een grote verscheidenheid aan producten. Van een prachtige paraplu van kurk tot diverse tassen. Ook je slaapkamer kan je origineel en duurzaam inrichten met kurk, bijvoorbeeld met de mooie kussens van Corque.

Previous Post Next Post

You Might Also Like