Decoratie tips, Slaapkamer

3 slaapkamer ideeen voor decoratie

Wakker worden en direct een glimlach op je gezicht… Dat is mijn doel met decoratie in de slaapkamer. Drie decoratie slaapkamer ideeen is misschien niet zo veel, maar je moet je slaapkamer ook niet helemaal volstouwen met decoratie.

Minimalistisch inrichten met smaak werkt prima, zolang je de balans behoudt. In dit artikel geef ik je 3 slaapkamer ideeen om de decoratie naar een hoger niveau te tillen. Veel plezier ermee en… goedemorgen!

Idee 1: Vakantieherinneringen
Het eerste slaapkamer idee voor decoratie is mooie vakantieherinneringen. Vakanties zijn vaak hoogtepunten in je jaar en daaraan herinnerd worden is altijd prettig. Ben je geen goede fotograaf, koop dan een mooie poster of foto die je groot laat afdrukken. En een mooie lijst maakt het geheel natuurlijk af.

Beperk je niet alleen tot foto’s, een leuk hoekje met allerlei souvenirs is ook een leuk idee. En een mooi houten beeld kan heel chique staan. Je kunt ook eens rondkijken op sites als Pinterest om te zien hoe mensen hun slaapkamer zoal inrichten.

Idee 2: Wanddecoratie
De muren vallen vaak erg op en een kale witte muur is misschien een beetje saai. Je kunt ook voor een kleurtje kiezen, maar dat weerhoudt je natuurlijk niet van wat decoratie op de muur. Soms komt decoratie op een gekleurde muur trouwens nog beter tot zijn recht. Het nadeel is alleen dat als je voor een wat opvallendere tint kiest, je wellicht wat minder keuzes overhoudt qua type decoratie, omdat niet altijd alle kleuren zullen matchen.

Wat kun je verder als decoratie in je slaapkamer gebruiken? Denk eens aan vormen, patronen, teksten of figuren die je op de muur kan plakken.

Slaapkamerdecoratie

Idee 3: Gebruik zacht materiaal
Zacht materiaal is niet alleen prettig om aan te raken, je ogen vinden het ook fijn. Veel mensen houden niet zo van harde, scherpe dingen. Tegelijkertijd vinden we zachte en ronde vormen en dingen juist heel prettig. Door ronde vormen en zachte materialen in je slaapkamer te verwerken, creëer je automatisch een prettigere uitstraling. Denk aan mooie kussens, een zacht kleedje, gestoffeerde attributen en natuurlijk een bank of lekker zacht stoeltje om in uit te rusten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like