Decoratie tips

Stappenplan voor droomslaapkamer

Heb je ook wel eens in een hotel geslapen waarvan je dacht, deze kamer zou ik thuis wel willen hebben? Soms lijken deze hotelkamers voor thuis onhaalbaar, maar niets is minder waar. Met het onderstaande stappenplan is jouw eigen droomslaapkamer binnen handbereik.

1. Maak een moodboard.
Verzamel afbeeldingen van slaapkamers, maar ook van andere dingen die je mooi vindt. Denk hierbij aan kleuren, materialen en woonstijlen. Maar ook aan kleding, eten, hobby’s etc. Laat het helemaal jouw moodboard worden. Plak de uitgeknipte of gescheurde afbeeldingen op een stuk karton van minimaal A4 formaat. Houd je moodboard bij de hand als je de vloer, kleuren, gordijnen en woonaccessoires gaat uitzoeken. Neem je moodboard eventueel mee als je gaat winkelen.

Slaapkamer

via VT Wonen

2. Bepaal je budget.
Vooral belangrijk om teleurstellingen te voorkomen. Ook als je niet veel te besteden hebt kun je een prachtige slaapkamer maken. Misschien moet je iets langer zoeken voor bepaalde meubelen, maar uiteindelijk zul ook jij die droomslaapkamer krijgen. Ga naar winkels welke in je budget passen. Zoek op internet uit wat de prijzen zijn en vergelijk winkels met elkaar. Ben je handig? Je kunt bijvoorbeeld ook zelf een heel mooi bedhoofd maken. Of maak een mooie sprei voor over je bed. Misschien heb je vrienden die handig zijn, vraag hen om je te helpen?

3. Maak een plattegrond op schaal.
Meet je slaapkamer op en maak een plattegrond op schaal. Neem deze mee als je gaat winkelen voor je slaapkamer. Het zou zonde zijn als je een kast of bed koopt welke toch net niet in de slaapkamer past.

4. Kies de basis.
De vloer, muren en gordijnen zijn de basis. Als je hiervoor de kleuren en materialen gekozen hebt ben je een heel eind. Door middel van je moodboard weet je welke kleuren en materialen je aanspreken.

blooming_hotel via vt wonen

via VT Wonen

5. Voeg accessoires toe.
Als laatste voeg je accessoires toe. Denk aan een mooi schilderij, uiteraard een bijpassend dekbed, verlichting, spiegel etc. Met de accessoires maak je jouw slaapkamer helemaal af. Als je de basis rustig houdt kun je de accessoires iets meer laten knallen. Zorg ook dat je slaapkamer echt van jou is. Zet mooie foto’s neer, hang je favoriete kledingstuk op aan een mooie kledinghanger aan de kast. En doe eens iets anders dan het standaard nachtkastje, gebruik bijvoorbeeld een oude koffer, een mooi krukje of iets anders.

Ook belangrijk, zorg voor een goede planning en de juiste materialen om mee te werken. Het is zonde als je op zaterdagmiddag wilt gaan verven, maar de roller toch niet goed blijkt en je eerst nog naar de bouwmarkt moet. Zonde van de tijd en het zorgt alleen maar voor ergernis. Schrijf van te voren op wat je nodig hebt en haal dit op tijd in huis.

Sweet dreams!

Previous Post Next Post

You Might Also Like